Külpolitika, ahogy mi látjuk

Magyarország ott áll a szuperhatalmi státusz küszöbén, ha erős gazdaságot és sziklaszilárd államszervezetet teremtünk, akkor ez az álmunk hamar valóra válik. De Magyarországnak az erejét nem csak a háborúkban kell megmutatnia, a gazdasági terjeszkedés majdnem olyan fontos feladat, mint a háború.
A diplomácia pedig az a rész, aminek ezt támogatnia kell, Magyarországnak néha jótékony nagybácsiként, néha pedig határozott főnökként kell fellépnie. Magyarországnak az első sorban kell szerepelnie a játék bármelyik szakaszáról is van szó!

Fontos, hogy a háborús nyomást, amit Románia felé gyakorlunk, kiegészítsük diplomáciaival is. Célunk elősegíteni az Atlantisz megosztottá válását, főleg a brit és az amerikai törekvéseket kell megerősítenünk. Az ATLANTIS megosztása az egyik út a világháború megnyerésére. Fontos a románbarát semleges, vagy a román bábállamok felszabadítása a román uralom alól.

Az elmúlt hónapban a PEACE-en kívüli diplomácia sokat szerepelt a címlapokon, és sajnos nem mindig sikerült megfelelő választ adni a minket ért vádakra, sértésekre. Hogy ezen változtassunk, tervünk egy eMagyarország határain kívül tevékenykedő állandó hivatal létrehozása. Ennek feladata hazánk és barátaink, szövetségeseink, vagyis a PEACE-GC médiatámogatása lenne semleges és Atlantis-országokban megjelelő cikkekkel, adott esetben ellenpropaganda folytatása is. A propaganda-hivatal a külügyminisztérium alá tartozna, és tehetséges, különféle idegen nyelveken is jól beszélő újságírók dolgoznának hazánk pozitív képének kialakításán, később akár nemzetközi hálózat részeként is.

Sokat többet kell foglalkozni személyesen az államfőkkel, kongresszusi tagokkal, pártelnökökkel, hogy lássák, Magyarország figyel rájuk.

Erre tökéletes a külügyminiszter-jelöltem, Mikrobi által kidolgozott fõosztályrendszer, amely keretei között a nagykövetek hájjal kenegethetik a helyi politikai elitet.

A nagykövetek személyes kapcsolatai mellett nagy hangsúlyt kell helyezni a pr alapú cikkekre. Arra, hogy külföldre is magyarázzuk el, mit akarunk. Jelzem nem helyette, mellette! Bármilyen velünk kapcsolatos esemény van, akkor arról adjunk hírt, a külügyi közlönyben. A közlöny címét a nagykövetek felelõssége lesz eljuttatni, minden fontosabb erep polgárnak, politikai vezetõnek, az adott országban ahol tevékenykednek. Erõsen ott kell lennünk, tematizálnunk kell.


Nemzetközi kitekintés, avagy mi várható a következő hetekben

A következõ hónapban, TO-téren szabad préda lehet Észak Korea, itt én azt gondolom, erkölcsi aggály nem merülhet fel. Azonban azt le kell szögeznünk, hogy a barátaink, szövetségeseink, de semleges államok segítésére szervezett TO-k nem történhetnek úgy, hogy nem egyeztetünk azzal, akinek segíteni akarunk. Ha valóban segíteni akarunk. Ha Huba, aki a külpolitikába nem folyik bele éjjel-nappal, felismerte azt, kik az észtek, akkor ezt a külügynek is tudnia kellett volna.

Fontos az egyeztetés a segítségnyújtás előtt, fontos megakadályozni, hogy az ATLANTIS-hoz kerüljön az arany, de nem minden áron. Önzõ gondolat azt gondolni, hogy mi jobban tudjuk. A végén úgyis segítséget kérnek, és már is szebben nézünk ki, mint elõtte.

Fontos stratégiai cél a környezõ PEACE országok, kiemelten pedig Szerbia segítése, a Balkánon és Közép-Európában tevékenykedõ román ügynökök visszaszorítása, a román külpolitikai expanzió megállítása.
A PEACE-en belüli a vezetõ szerep megõrzése és továbberõsítése pedig elemi érdekünk.

Szerző: JámborAndrás  2009.05.04. 21:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ehuba.blog.hu/api/trackback/id/tr721103137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása