A kancellária minisztérium fő feladata lesz a kommunikáció, kezdjük is ezzel.

Sok szó esik arról, hogy mit lehet megtudni a kormány munkájáról, a minisztériumokról és úgy általában véve az államról. Sokan sokféle hiányosságot sorolnak, de szinte mindenki kiemeli az átláthatóságot, folyamatosságot, egyértelműséget. Természetesen egy szociális és stratégiai játékban mint amilyen az erepublik is, nem lehet cél az, hogy felfedjük terveinket az ellenfelek előtt, így a szükséges információk átadására ilyen esetekben más utakat keresnünk, de ezt nyilván ti is megértitek.

Éppen ezért a többlépcsős rendszert működtetnénk továbbra is, némi finomításokkal a következők szerint:

1) Alapvető információk, amelyek a mindennapi munkához, gyakorlatozáshoz, harchoz szükségetek lesz:

  • Magyar Közlöny : belföldi történések magyarázata, kormányközlemények, felmérések értékelése (pl. eKSH, eGSZÁF)
  • Hadügyi Közlöny : alapvető tájékoztatás a hadi helyzetről, esetenként a stratégia magyarázatával is
  • Oktatási Közlöny : a kezdeti lépésektől "mesterképzésig" össze szeretnénk gyűjteni a korábban megjelentetett cikkeket és újraközölni, aktualizálni őket, valamint új, a jelenlegi helyzetnek megfelelő cikkeket is hoznánk a még hiányzó témákban
  • Külügyi Közlöny : a magyar diplomácia hivatalos lapja, ezt nem is kell különösebben magyarázni, külpolitikánk hivatalos forrása
  • MaHir : állás- és áruhirdetések, hogy ne spammel legyen teli a média

  

 

Célunk a ciklus folyamán minél több emberhez eljuttatni PM-ben ezeknek az újságoknak a linkjeit, és felhívni figyelmüket a hadügyi közlöny olvasásának fontosságára.

 

Emellett a közlönyökben megjelennek majd egymásra kereszthivatkozások, hogy könnyen eljussunk egyik információforrástól a másikig.

 

2) Részletesebb információk, amelyek specialitásuk miatt nem jelenhetnek meg közlönyökben: hogy ezekről tudomást szerezz, a következőket teheted:

 

  • járj csetre, a mibbit #erep szobájában mindig lesz valaki, aki válaszol kérdéseidre
  • látogasd a fórumot, ahol minden cikket megjelentetünk és hozzá tudsz szólni, vitát indíthatsz.
  • aktivizáljuk az eHungary levelező listát, ahol időről időre e-mailben tájékoztatunk minden tagot.

 

3) Stratégiai fontosságú információk: ezek akkor kerülhetnek a nagy nyilvánosság elé, amikor a (hadi vagy gazdasági) manőver lezárult, és így az információ csak magyarázatul szolgálhat, de aktualitását elveszti. Ezután persze csak olyan részletességgel jelenhet meg, hogy az ellenfelek további terveinkre ne tudjanak következtetni belőlük. Ugyanakkor a választott képviselők tájékoztatását kötelességünknek érezzük, így ők privát megkeresés alapján hozzájuthatnak egyes információkhoz.

 

4) A Hadügyminisztérium orgjával minél több embert bejelölni barátnak, és shoutban terjeszteni az éppen aktuális hadügyi parancsot

 

A 3. ponthoz kapcsolódik egy véleményünk szerint nagyon fontos, valódi demokráciákban megkérdőjelezhetetlen dolog: a kongresszus tájékoztatása. Választott képviselőink rendelkeznek azzal az előjoggal, hogy megbízatásukhoz, durva egyszerűsítéssel a törvények meghozásához szükséges előkészítő anyagokat, háttérinformációkat még a szavazás kezdete előtt megismerhessék, hogy megfelelő és megalapozott döntést hozhassanak. Erre elsősorban a fórum megfelelő részeit illetve a kongresszus csetszobáját tartjuk megfelelő színtérnek.

 

Az előbbiek mellett szerepel tervünkben egy eMagyarország határain kívül tevékenykedő állandó hivatal létrehozása. Ennek feladata hazánk és barátaink, szövetségeseink, vagyis a PEACE-GC médiatámogatása lenne semleges és Atlantis-országokban megjelelő cikkekkel, adott esetben ellenpropaganda folytatása is. A propaganda-hivatal a külügyminisztérium alá tartozna, és tehetséges, különféle idegen nyelveken is jól beszélő újságírók dolgoznának hazánk pozitív képének kialakításán, később akár nemzetközi hálózat részeként is.

 

Talán a fentiekből is kitűnt, hogy minden eszközt szeretnénk megragadni ahhoz, hogy TE jól érezd magad a játékban. Hogy ne érezhesd, hogy kimaradsz valamiből vagy nem kezelnek egyenrangúként csak azért, mert kicsit később kezdtél el játszani. Hogy a korábbi regisztráció ne legyen kiváltság alapja, és mindenki hozzájuthasson az információkhoz!

 

A kancellária minisztérium programjának másik fontos része a kormány szervezete, melyben nagy változtatást tervezünk: különálló, sőt független eMNB-t szeretnénk, ami csak a monetary markettel foglalkozik, míg a pénzkiutalást a kancellária minisztérium org végzi majd. Ezen kívül minden minisztérium heti tervet és elszámolást fog készíteni a munkájáról, ami bizonyos eseteken kívül nyilvános lesz.

 

A kancellária minisztérium munkatársaihoz bátran fordulhattok majd kérdéseitekkel.

 

És akkor elérkeztünk a politika kérdéséhez. Nyilvánvalóan a többség nem érdekelt a napi pártpolitikai eseményekben, talán szavaz havonta háromszor, talán nem; egy biztos: nem elhanyagolható hányada a játékosoknak azonban igenis plusz játékélményre lel a politikában.

Mivel ezen polgárok egy része úgy érzékeli, hogy elitizmus uralkodik az ország vezetésében, mindenképpen közelebb kell hozni az emberekhez azt. Véleményünk szerint erre kiválóan alkalmas lehet az Országgyűlés intézménye.

Országgyűlés

Az elmúlt időben rengetegszer szóba került, hogy szükség lenne kiterjeszteni a parlament hatáskörét, hogy valódi tartalommal tölthessük meg. A játék megannyi területén átléptük a rendelkezésre álló kereteket, miért ne tehetnénk meg itt is?
A jelenlegi elnök, Fehérlófia Koppány tett bizonyos lépéseket az Országgyűlés kormányzásba való bevonásának érdekében, ám szerintünk ennél nagyobb szerepet kell a képviselőkre mérni. Mivel a törvényhozási mozgástér elég szűken szabott, sokkal inkább bizonyos hosszútávú gazdasági és esetleg harcászati döntések meghozatalában lehet a kormányzat segítségére a testület. Ne feledjük, a törvényhozás középkori történelmi gyökere a végrehajtóhatalomnak alárendelt tanácsi intézményben keresendő. Azért azonban, hogy ez a demokratikus keretek között működhessen, szükség van bizonyos óvintézkedésekre, mindenekelőtt a működésének keretet adó, azt szabályozó dokumentumra. A napokban remélhetőleg elkészül és szavazásra bocsáttatik a házszabály tervezete, de az igazi rendezést az alkotmány elfogadása jelentené. Ebben kizárólag a legalapvetőbb viszonyokat kell rendezni, átláthatóan, bürokráciamentesen.   

Weisz Manfred Huba elnökjelölt SzP-PPL-IE-MKKP

 

Prucsok és Adam the Engineer kancelária miniszter RMDSZ Fan államtitkár, Baloggie kormányszóvivő

 

 

Várunk mindenkit szeretettel, a mibbit.com/chat -en a #merjdonteni szobában, ahol kérdéseiteket tehetitek fel a kampánnyal kapcsolatban. Várjuk leveledet a merjdonteni@gmail.com mélcímre is, vagy olvasd a huba blogot.

Gyertek, várunk!

Mondd el, mit gondolsz, mi zavar, min változtatnál vagy mit tartanál meg!

 

Merj dönteni! Merj másképp szavazni! Merj változtatni!

Szerző: JámborAndrás  2009.05.03. 00:38 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ehuba.blog.hu/api/trackback/id/tr951099739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása