Már másodszor ér a megtiszteltetés, hogy Huba oktatási miniszterjelöltje lehetek.

A programom alapvetése ugyanaz, mint legutóbb: eMagyarország legelemibb érdeke, hogy minél több, a játék alapjaival tisztában levő, szükség esetén aktivizálható lakosa legyen.
Ehhez két dolgot kell elérnünk: egyrészt minden eMagyar polgárnak tisztában kell lennie a wellness jelentőségével, a harc és a kórház megfelelő használatával, hogy erősítsék a magyar gazdaságot, másrészt olvasniuk kell a legalapvetőbb újságokat, hogy fontos csata vagy TO esetén aktivizálhatóak és irányíthatóak legyenek. Mindenkinek az egyéni döntése, hogy mennyi időt tölt ezzel a játékkal, de az az Oktatási Minisztéium felelőssége, hogy minél kevesebben morzsolódjanak le, illetve a 'kétkattosak' közül is minél kevesebben töltsék teljes tudatlanságban eÉletüket.
Mindezek kulcsa pedig a folyamatos kommunikáció: az ország sikerének egyik zálogát látjuk abban, hogy az állampolgárokat kezdetektől aktív kommunikációra ösztönözzük, és képessé tegyük őket kiigazodni eVilágunkban.
Ezek azok a célok, melyhez a minisztérium minden egyes intézkedését és az
ott dolgozók folyamatos munkáját mérni kell. Nem szabad félmegoldásokkal megelégedni, hiszen eMagyarország legfontosabb erőforrása: a népessége!

Ennek a megvalósítását 7 pontban foglalom össze, mellyel reményeim szerint végigkövetjük az eMagyar polgár útját születésétől a játékbeli céljai megtalálásáig és kiteljesítéséig.

1., Üdvözlő üzenet
Az üdvözlő üzenet korszerűsítése az ellenzéki együttműködés eddigi egyik legnagyobb szakpolitikai sikere, melyre joggal büszkék lehetünk. Úgy gondoljuk, az adott körülmények között a lehető legjobb eredményt sikerült elérni széles társadami és politikai támogatottsággal. Hogy az alapvető céljainkhoz ez valóban közelebb visz-e, azt majd az idő eldönti, annyi azonban biztos, hogy ezzel kapcsolatban sem ülhetünk nyugton a babérjainkon: az üzenetnek dinamikusan követni kell az állami kommunikációban bekövetkező változásokat, így legalább havonta egyszer frissíteni kell.

2., Tréningcégek dolgozóinak oktatása, magáncégek segítése
Az Oktatási Minisztérium terveink szerint szoros együttműködésben fog dolgozni a Szociális Minisztériummal. Együtt fogunk gondoskodni arról, hogy a térningcégek dolgozói a nagy létszám ellenére is személy szerint megkapjanak minden segítséget, hogy jólinformáltan és pozitív tapasztalatokkal vághassanak neki eÉletüknek, és társadalmunk hasznos tagjaivá váljanak.
Cégvezetői tapasztalataimból látom és mások történeteiből hallom, hogy sok fiatal és kevésbé fiatal munkás lestrapált wellnessel, alapvető információk hiányában vállal munkát magáncégeknél. Sajnos vannak, akik ezt úgy gondolják megoldani, hogy azonnal megszabadulnak az ilyen „problémás esetektől”, figyelmen kívül hagyva, hogy ezzel eMagyaország legalábbis sok potenciális munkáskezet, katonát és szavazópolgárt veszíthet. Ezügyben fel fogjuk venni a kapcsolatot a cégvezetőkkel, és arra kérjük őket, hogy ha emiatt rúgnak ki valakit, jelezzék nekünk! Az így elkallódó emberekkel kapcsolatba lépünk, segítünk nekik mentort és új munkahelyet találni.

3., Mentorprogram
A mentorprogram szerepe és hatékonysága az oktatási rendszerünk egyik ellentmondásos eleme. Rengeteg embernek segített már segítőket találni, de szintén rengetegen vannak, akik valamilyen okból nem találtak rá a külső oldalon működő mentorkeresőre, nem regisztráltak, nem találkoztak vagy nem jöttek ki jól a mentorukkal, mikor pedig szükségük lett volna rá. Ezért feladatunknak tekintjük, hogy az érintettektől visszajelzést kérjünk, a rendszer működésének minden lépését átgondoljuk és ahol kell, javítsunk a hatékonyságán.

4., Közoktatási Magazin
A kezdőüzenet összeállítása során szembesültünk többek között azzal is, mennyi kiváló tutorial, cikk, vagy akár lexikonnak is beillő maratoni összefoglaló született a kezdők okítására. Ezek jórésze szétszórva, akár különböző magánújságokban, akár külső oldalakon jelent meg. Az Oktatási Minisztérium feladata ezzel kapcsolatban, hogy ezeket az anyagokat összegyűjtse, rendszerezze, és a megfelelő ajánlásokkal ellátva a tudásra szomjas újoncok orra alá nyomja.

5., Játék
Régi terveim között szerepel egy játék beindítása, mely három naponta különböző feladatok elé állítaná a frissen regisztrált játékosokat. A cél mindig valamilyen információ megszerzése, melyhez fel kell fedezniük eVilágunk egyes részeit. A megszerzett információt „megfejtésként” kell majd beküldeni, a beküldők között pedig ajándékokat sorsolunk ki.

6., Kérdezz-felelek
Ahogy ez eddig is működött, az Oktatási Minisztérium az alapvető intézmény, ahová bármelyik újonc bármilyen kérdéssel fordulhat. A minisztérium természetesen nem érzi feladatának, hogy többszáz embert személyesen mentoráljon, azt viszont igen, hogy bárkit, aki kérdéssel fordul hozzá, útbaigazítson a válasz felé.

7., Egyetem
Az Oktatási Minisztérium az eddigieknél szorosabb kapcsolatban kíván működni az Imre Norbert által létrehozott Egyetemmel. Szeretnénk, hogy ez az intézmény rendszeresen és az eddigieknek megfelelő magas színvonalon működhessen, hogy nevéhez méltóan valóban a felsőoktatás szerepét töltse be eMagyarországon. Ehhez készek vagyunk támogatást adni akár a kommunikáció, akár munka és szervezés terén. Rövid távú célunk, hogy legalább heti egy előadás megrendezésre kerüljön, majd ennek az anyagából cikk szülessen. Hosszútávú célunk pedig az, hogy az Egyetem színvonalas viták, pártpolitikától független szakmai egyeztetés és alkotómunka színhelyévé váljon.

Válaszd Hubát, válaszd az átláthatóságot, nyilvánosságot, az összetartó, önmagáért és egymásért is felelősséget vállalni képes közösséget!

drith
oktatásügyi miniszterjelölt, indExpanzió Párt

Szerző: JámborAndrás  2009.05.04. 21:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ehuba.blog.hu/api/trackback/id/tr601103146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.